Idrettsfag

Klikk for stort bilde Etter fullført utdanningsprogram i idrettsfag får du generell studiekompetanse og kan ta høyere utdanning på universitet eller høyskole. Hvis du tar høyere utdanning, kan du blant annet bli fysioterapeut, idrettspsykolog, personlig trener, lærer, idrettskonsulent, politi eller rådgiver innen fysisk aktivitet og helse.

Hvorfor velge idrettsfag?

Du lærer

• om fysisk aktivitet og trening
  • treningsledelse
  • om helse, kosthold og kroppens oppbygging
  • teoretiske fag

Du bør være

• interessert i helse og fysisk aktivitet
  • glad i en aktiv hverdag
  • innstilt på trening hver dag, både på og utenfor skolen

Les mer om idrettsfag på vilbli.no

Hvorfor velge Bardufoss videregående skole?

Klikk for stort bildeMed X-sport i NarvikfjelletEr du interessert i å få generell studiekompetanse og samtidig trene? Da er idrettsfag rette linjen for deg.

På idrettslinjen har vi plass til alle, både de som satser hardt i sin idrett og har lyst til å bli best, men og de som trener fordi det er sosialt og gøy.Klikk for stort bildeAmerikansk fotball i Bardufoss Storhall

Klikk for stort bildeFra E-sportuken vår

Skoleåret 2020 starter vi opp med E-sport. For å velge det må du like å spille, samtidig som det å holde seg i form er viktig.

Søk skoleplass

Vi tilbyr følgende valgfrie programfag:

• Toppidrett
    • Fotball
    • Ski
    • Skiskyting
    • E-sport

• Breddeidrett
    • Bredde allsidig ball
    • Bredde x-sport
    • Bredde allsidighet

Fag- og timefordeling

Veien videre

Med generell studiekompetanse kan du søke de fleste studier ved høyskoler og universiteter. Husk at noen studier kan ha spesielle opptakskrav. Dette bør du sjekke før du velger fag. Du finner søknadsfrister og krav på samordnaopptak.no.